Divni dečak – Beautiful Boy

Režija: Felix van Groeningen

Scenario: Luke Davies, Felix van Groeningen, David Sheff, Nic Sheff

Uloge: Steve Carell, Timothée Chalamet, Maura Tierney

Žanr: biografska drama

Trajanje: 120 min

Zemlja porekla: SAD

Trejler: https://youtu.be/8NR8w8s9zWA

Web: https://www.beautifulboy.movie/

Distributer: Cinefest

Nagrade i festivali: Golden Globes 2019 – nominacija za sporednu mušku ulogu (Timothee Chalamet); Screen Actors Guild Awards 2019 – nominacija za sporednog glumca; Aspen Filmfest 2018 – Felix van Groeningen; Chicago Film Critics Association Awards 2018 – nagrada za najbolji film; Hollywood Film Awards 2018 – nagrada za režiju i sporednog glumca

Sinopsis 1: Zasnovan na bestseler memoarima Dejvida i Nika Šefa, „Divni dečak“ je snažan portret nepokolebljive ljubavi i posvećenosti porodice prema sinu koji se bori sa bolešću zavisnosti. Film, sa jedne strane, prati rehabilitaciju, nestanke, prekršena obećanja i bes, kako Nik sve dublje tone u svet droge, a na drugoj, napore oca na spasi svog ’divnog dečaka’.

Sinopsis 2: „Divni dečak“ je snažan portret nepokolebljive ljubavi i posvećenosti porodice prema sinu koji pokušava da se izleči od zavisnosti. Nastao na osnovu dva memoara, novinara Dejvida Šefa i njegovog sina Nika Šefa koji, svaki iz svog ugla, pišu o dugogodišnjoj borbi sa bolešću koja ne diskriminiše i može da pogodi bilo koju porodicu u svakom momentu.

Sinopsis 2: Sa 18 godina, Nikolas Šef je bio dobar učenik, urednik srednjoškolskih novina, glumac u školskoj predstavi i član vaterpolo tima, zaljubljenik u literaturu i talentovan za umetnost. Spremao se da na jesen krene na koledž. Sa drogom je počeo da eksperimentiše sa 12, a u svojim kasnijim tinejdžerskim godinama prvi put je probao metamfetamin i upao u potpunu zavisnost. „Divni dečak“ je iskren opis putovanja porodice Šef kroz dugogodišnju borbu Nika sa drogom. Zasnovan na dva bestseler memoara Dejvida i Nika Šefa, film predstavlja jedinstvenu priču o zavisnosti koja uništava živote i moći ljubavi da ih ponovo izgradi.