Zakon o deci-The Children Act

Režija: Richard Eyre

Scenario: Ian McEwan, Ian McEwan (knjiga)

Uloge: Emma Thompson, Stanley Tucci, Fionn Whitehead

Žanr: drama

Trajanje: 1h 45 min

Zemlja porekla: Velika Britanija, SAD

Trejler: https://youtu.be/0J-_v38DBgU

Web: https://www.bbc.co.uk/bbcfilms/film/the_children_act

Distributer: Cinefest

Nagrade i festivali: Film by the Sea International Film Festival 2018 – nominacije Film and Literature Award i Youth Jury Award (Richard Eyre); Norwegian International Film Festival 2018 – Andreas Award (Richrad Eyre)

Sinopsis 1: Fiona Mej, sutkinja Vrhovnog suda, usred bračne krize, mora da reši pravni slučaj koji se tiče života tinejdžera Adama. Pred njom je odluka da li da naredi transfuziju krvi dečaku, Jehovinom svedoku, koji, samo nekoliko meseci pre osamnaestog rođendana na verskoj osnovi odbija transfuziju krvi koja će mu spasiti život. Adaptacija istoimenog romana Ijana Mekjuana, „Zakon o deci“ je snažna priča o odanosti i ljubavi, sa Emom Tompson u najboljoj ulozi njene karijere.

Sinopsis 2: Dok joj se brak sa Džekom raspada, pred uglednom sutkinjom Vrhovnog suda, Fionom Mej je životna odluka – da li da primora tinejdžera Ada na transfuziju krvi koja će mu spasiti život, a koju on odbija iz verskih razloga? Njena neuobičajena poseta pacijenta u bolničkom krevetu duboko će uticati na oboje, izazivajući snažne i nove emocije u dečaku i duboko zakopane osećaje u njoj.

Sinopsis 3: Dok joj se brak raspada, sutkinja Fiona Mej mora da presudi u slučaju tinejdžera koji odbija transfuziju krvi zbog verskih principa.